10.05.2018. УРУЧЕНА ПРВА РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ ПРИНУДНИХ УПРАВНИКА У СТАМБЕНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ГРАДА ЧАЧКА :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

УРУЧЕНА ПРВА РЕШЕЊА О ИМЕНОВАЊУ ПРИНУДНИХ УПРАВНИКА У СТАМБЕНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ГРАДА ЧАЧКА
10. мај 2018. год.

Обзиром да је одређени број стамбених заједница у нашем граду пропустио Законом дефинисане рокове за регистрацију и постављање управника, стекли су се услови за именовање принудних управника у таквим стамбеним заједницама.

Тим поводом, Град Чачак су 10. маја 2018. године посетили високи представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, Небојша Антешевић и Миљана Митровић, како би на пригодној свечаности организованој у Великој сали Градског већа Града Чачка уручили првих 40 решења о именовању принудних управника у стамбеним заједницама града Чачка. Решења су подељена професионалним управницима стамбених заједница у нашем граду, којих у овом тренутку има 8, а поред наведених лица свечаности су присуствовали и начелник Градске управе за опште и заједничке послове Града Чачка, господин Небојша Бежанић, члан Градског већа Града Чачка, ресорно задужен за област социјалне заштите, господин Драгомир Шипетић, Регистратор стамбених заједница Града Чачка, госпођа Бранкица Јелић, као и представници Градске стамбене агенције Чачак.

Присутнима су се, између осталих, обратили и уважени гости из Београда, који су искористили свој боравак у Чачку и да професионалним управницима стамбених заједница у нашем граду пруже одговоре на одређени број питања, као и да разреше извесне недоумице које су се појавиле приликом имплементације новог Закона о становању и одржавању зграда, у делу који се односи на поступак регистрације стамбених заједница.