27.03.2018. ОДРЖАНА ДРУГА РЕДОВНА СЕДНИЦА САВЕТА МОРАВИЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА У 2018. ГОДИНИ :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

ОДРЖАНА ДРУГА РЕДОВНА СЕДНИЦА САВЕТА МОРАВИЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА У 2018. ГОДИНИ
27. март 2018. год.

У уторак 27. марта 2018. године, у свечаној сали Среског Начелства у Горњем Милановцу, одржана је друга редовна седница Савета Моравичког управног округа, којом је председавао начелник Округа, мр Слободан Јоловић.

На дневном реду седнице је, између осталог, разматрана и усвојена информација о спровођењу Закона о становању и одржавању зграда, а известилац по овој тачки дневног реда је била Бранкица Јелић, регистратор стамбених заједница Града Чачка, која је у свом уводном излагању присутнима презентовала статистичке показатеље који се односе на досадашњи поступак регистрације стамбених заједница у граду Чачку, као и у општинама Ивањица, Лучани и Горњи Милановац. Овом приликом је било речи и о процесу именовања управника зграда, као и о озакоњењу објеката, односно адресном регистру.

Седници Савета Моравичког управног округа су присуствовали и високи званичници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, предвођени господином Небојшом Антешевићем, који је посебан акценат у свом обраћању ставио на предстојећи поступак именовања принудних управника у оним стамбеним заједницама које су пропустиле Законом предвиђене рокове за регистрацију, као и на доношење Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама, што се односи на оне јединице локалних самоуправа које још увек нису поступиле у складу са роковима предвиђеним одредбама новог Закона о становању и одржавању зграда.