11.12.2017. ЈОШ МЕСЕЦ ДАНА ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА И ИЗБОР УПРАВНИКА ЗГРАДА :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

ЈОШ МЕСЕЦ ДАНА ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА
И ИЗБОР УПРАВНИКА ЗГРАДА
11. децембар 2017. год.

Имајући у виду да 12. јануара 2018. године истичу рокови за регистрацију стамбених заједница, односно избор управника зграда, то значи да је за обављање наведених законских радњи преостало још тачно месец дана.

До сада је у Чачку извршена регистрација 60 стамбених заједница, с' тим да се у поступку регистровања налази идентичан број стамбених заједница. Подсећамо и овом приликом представнике стамбених заједница у нашем граду да су у обавези да на основу Закона о становању и одржавању зграда приступе поменутим процедурама, обзиром да ће након истека законског рока Градска управа за инспекцијски надзор Града Чачка, у оквиру својих овлашћења, започети процес контроле, који, у крајњој инстанци, може резултирати и увођењем тзв. привремених мера, односно наметањем принудних професионалних управника у оним стамбеним заједницама које до 12.јануара 2018.године не буду извршиле регистрацију и именовање управника. Како би се овакве последице избегле, Градска стамбена агенција и овом приликом апелује на наше цењене суграђане да у наредних месец дана посете просторију Агенције, која се налази у згради Градске управе Града Чачка, соба број 118 А, како би преузели одговарајуће пријавне обрасце и од стране службеника Агенције добили помоћ приликом попуњавања и предаје формулара.

Са тим у вези, директор Градске стамбене агенције Чачак, Милан Драшкић, је у понедељак 11. децембра 2017. године дао изјаву за Телевизију Галаксија 32, која је емитована у централној информативној емисији ове ТВ куће – Информатору, што можете погледати у прилогу овога чланка.