04.10.2017. У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА УВОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА И ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА „СКЛОНИШТЕ ОД ВЕТРА“ :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА УВОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА И ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА „СКЛОНИШТЕ ОД ВЕТРА“
04. октобар 2017. год.

У оквиру 14. Међународног сајма заштите животне средине и природних ресурса – Ecofair у Београду, на одлично посећеном штанду Града Чачка и Технолошко – металуршког факултета, у среду 04. октобра 2017. године, одржана је Уводна конференција и промоција пројекта „Склониште од ветра“.

Након уводне и поздравне речи председника Скупштине Града Чачка, господина Игора Трифуновића, великом броју присутних је активности и циљеве пројекта представио менаџер пројекта „Склониште од ветра“, господин Радојица Гавриловић. Потом је о значају спровођења трајног стамбеног решења и унапређењу актуелне инфраструктуре Рома у Чачку говорио господин Мирослав Митровић, координатор за ромска питања Града Чачка. У наставку Уводне конференције, шеф Канцеларије за ромска питања у Београду, господин Душан Николић, је причао о подстицању позитивног деловања шире друштвене заједнице према представницима ромске популације, кроз имплементацију пројекта „Склониште од ветра“, а председник Матице ромске Војводине, господин Петар Николић, је говорио о актуелном положају ромске популације и трајном решавању стамбеног питања Рома из медијске визуре. Модератор Конференције је био господин Владимир Гојгић, из Градске управе за локални економски развој Града Чачка.

Подсетимо да је овим пројектом предвиђена изградња 22 стамбене јединице у чачанском насељу Кошутњак, које ће бити опредељене за стамбено збрињавање дела ромског становништва у нашем граду, односно за породице које сада живе на Сајмишту и у Трнавској улици, обзиром на намеру градског руководства да се наведене локације приведу намени на другачији начин. Европска унија је, у својству донатора, реализацију пројекта финансијски подржала са преко 600.000,00 еура, који су већ трансферисани на наменски рачун буџета Града Чачка, а почетак изградње станова се очекује у првој половини наредне године.