18.07.2017. НА ЗБОРУ ГРАЂАНА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПАРК ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЦЕС РЕГИСТРАЦИЈЕ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

НА ЗБОРУ ГРАЂАНА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПАРК ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЦЕС РЕГИСТРАЦИЈЕ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА
18. јул 2017. год.

У уторак 18. јула 2017. године, у просторијама Савета Месне заједнице Парк је одржан збор грађана. На позив председника Савета, господина Петра Јанковића, збору су присуствовали и представници Градске стамбене агенције, ЈКП Комуналац и ЈП Градац, као и одборник у Скупштини Града Чачка, господин Иван Логвинов.

Централна тачка дневног реда је било представљање процеса регистрације стамбених заједница, за шта је био задужен директор Градске стамбене агенције Чачак, Милан Драшкић, који је ову прилику искористио да бројним председницима досадашњих савета, односно скупштина, станара стамбених зграда са територије ове највеће градске месне заједнице представи тек започети процес регистрације, пререгистрације и вођења евиденције стамбених заједница.

Гостовање представника неколико чачанских јавних предузећа је побудило велико интересовање грађана, па је директор Градске стамбене агенције Милан Драшкић детаљно информисао све присутне о најзначајнијим одредбама новог Закона о становању и одржавању стамбених зграда, у делу који се односи на регистрацију стамбених заједница, као и скорашњем лиценцирању професионалних управника стамбених зграда.

Драшкић је том приликом одговарао на многобројна питања представника стамбених заједница, а оно што је највише интересовало наше суграђане су, свакако, предстојеће обавезе власника посебних делова зграде, односно носилаца станарског права, у погледу поштовања законом предвиђених рокова за регистрацију стамбених заједница и поверавање послова управника зграде, имајући у виду да је Регистратор Града Чачка, госпођа Бранкица Јелић, у петак 14.јула 2017.године упутила јавни позив за регистрацију стамбених заједница, који је отворен до краја текуће године.