16.09.2016. РАДНИ САСТАНАК У АГЕНЦИЈИ ЗА ИМОВИНУ ОПШТИНЕ АРАНЂЕЛОВАЦ :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

Радни састанак у Агенцији за имовину Општине Аранђеловац
16. септембар 2016. год.

На позив директора Рада Лукића, делегација Града Чачка и Градске стамбене агенције, предвођена помоћником градоначелника Града Чачка, ресорно задуженом за локални економски развој и заштиту животне средине, госпођом Мирјаном Ђоковић, боравила је у петак 16. септембра 2016. године у Аранђеловцу, где је у просторијама Агенције за имовину Општине Аранђеловац одржан радни састанак са домаћинима.

Градску стамбену агенцију Чачак и Агенцију за имовину Општине Аранђеловац везује дугогодишње партнерство, обзиром да су ове две јавне установе током 2013.године потписале Протокол о сарадњи, којим је предвиђена узајамна сарадња у областима рада агенција, која је резултирала учешћем на већем броју пројеката, заједничким наступом према Републичкој агенцији за становање из Београда и слично.

Овога пута је тема радног састанка била везана за размену искустава из претходног периода, али и за предстојећу реализацију пројеката из области станоградње, који су од великог значаја за рад обе агенције.

Директор Агенције за имовину Општине Аранђеловац, господин Раде Лукић, је у изјави за локалне медије изразио своје лично задовољство успешним наставком досадашње плодне сарадње између две агенције и искористио прилику да гостима из Чачка, одласком на терен, покаже недавно усељену зграду за социјално становање, где је кров над главом пронашло двадесетак аранђеловачких породица, које се налазе у стању стамбене потребе.

Директор Градске стамбене агенције Чачак, Милан Драшкић, се захвалио домаћинима на срдачној добродошлици, честитао на успешно приведеној имплементацији пројекта изградње стамбене зграде за социјално становање и понудио сваку врсту стручне помоћи везане за реализацију неких наредних пројеката, који се тичу стамбеног збрињавања социјално угроженог становништва ове Општине. Драшкић је, такође, своје домаћине информисао и о најактуелнијим збивањима у Градској стамбеној агенцији Чачак, пре свега о аплицирању по расписаном конкурсу за пројекат изградње 22 стана у Кошутњаку, опредељена за трајно збрињавање дела ромске популације у нашем граду, који су до сада имали привремене стамбене објекте на Сајмишту, односно у Трнавској улици у Чачку.

Помоћник градоначелника Града Чачка, госпођа Мирјана Ђоковић, је акценат у свом излагању ставила на даљи процес развоја социјалног становања у граду на Морави, али и на пројекте из области енергетске ефикасности у зградарству, где се као један од носилаца активности појављује и игра значајну улогу управо Градска стамбена агенција. Ђоковићева је, осим тога, говорила и о сарадњи Града Чачка са Министарством рударства и енергетике у Влади Републике Србије, коју ће у наредном периоду настојати да знатно унапреди и подигне на квалитативно виши ниво, како би држава финансирала што већи број активности у граду Чачку, које су од изузетног значаја за даљи убрзани развој. Такође, помоћник градоначелника Града Чачка је и овом приликом истакла своју пуну подршку намерама Градске стамбене агенције да се у наредном периоду настави са изградњом станова за социјално становање, а све у светлу предстојећег усвајања Закона о становању и одржавању стамбених зграда, чији је предлагач ресорно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.