27.07.2016. ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ, ПОДЕЛИЛА КЉУЧЕВЕ ОД СОЦИЈАЛНИХ СТАНОВА НА ОБРЕЖУ :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

Потпредседница Владе Републике Србије, Зорана Михајловић, поделила кључеве од социјалних станова на Обрежу
27. јул 2016. год.

image2

У среду 27. јула 2016. године, потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, је на свечаности уприличеној поводом завршетка Програма изградње станова за социјално становање на Обрежу, поделила кључеве од пет преосталих нерасподељених стамбених јединица.

Милан Драшкић, директор Градске стамбене агенције Чачак, је том приликом изразио своје лично задовољство због чињенице да је Град Чачак прва средина у Републици Србији у којој се успешно приводи крају имплементација пројекта изградње социјалних станова. Драшкић је, такође, подсетио да је камен темељац за изградњу стамбеног насеља положен 29.јуна 2013.године, а радови су приведени крају 17.децембра исте године, више од годину дана пре крајњег рока за њихов завршетак. Укупно је на Обрежу изграђено шест стамбених објеката, укупне површине 1.664 м2, а у сваком објекту се налази по четири стамбене јединице, укупне површине 277,32 м2, спратности По + П + 1.

Градоначелник Града Чачка, господин Милун Тодоровић, је нагласио да је финансијска конструкција за изградњу стамбеног насеља на Обрежу затворена на начин што је Министарство грађевинарства и урбанизма у Влади Републике Србије определило бесповратна подстицајна средства у висини од 47 милиона динара, док је остатак средстава, у износу од 37 милиона динара опредељен из буџета Града Чачка. Тодоровић је, поред тога, искористио прилику да се захвали потпредседници Владе Републике Србије, госпођи Зорани Михајловић, али и њеном претходнику, Велимиру Илићу, зато што су део републичких буџетских средстава својевремено пласирали баш у наш град, захваљујући чему су станови и изграђени. Градоначелник је, током своје беседе, изразио и задовољство због чињенице да су свих пет закупаца који се данас усељавају – даме и мајке, а две породице су са позиције инвалидних лица.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, приликом доласка на Обреж, најпре је посетила један од новоизграђених станова, где су је градоначелник и директор Агенције информисали о свим битним елементима везаним за изградњу објеката, а потом је на свечан начин будућим корисницима услуга уручила кључеве од стамбених јединица поверених им на коришћење. Министарка Михајловић је посебно истакла податак да је приликом реализације пројекта изградње социјалних станова у Чачку, дошло до великих буџетских уштеда, тако што су за изградњу станова потрошена знатно мања средства од оних која су тадашњом буџетском пројекцијом била опредељена. Такође, по речима потпредседнице Владе, оно што је јако значајно односи се и на саму транспарентност процедура и критеријума под којима су станови расподељени будућим закупцима. Министарка је, осим тога, изразила задовољство због тога што је данас 12 малишана добило свој кров над главом и у име Министарства на чијем се челу налази, свим породицама које су данас добиле кључеве од социјалних станова је уручила пригодне поклоне.

Свечаности на Обрежу су присуствовали и директор ЈП „Путеви Србије“, господин Зоран Дробњак, највиши представници Републичке агенције за становање из Београда, председник Управног одбора – Зоран Лакићевић, директор – Игор Јакшић и помоћник директора – Јелена Ћировић, као и начелник Моравичког управног округа – Слободан Јоловић, председник Скупштине Града – Игор Трифуновић, директори локалних јавних предузећа и установа и начелници градских управа.