21.06.2016. У УЖИЦУ ОДРЖАН РЕГИОНАЛНИ МЕЂУСЕКТОРСКИ СКУП ПОСВЕЋЕН СОЦИЈАЛНОМ СТАНОВАЊУ :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

У Ужицу одржан регионални међусекторски скуп
посвећен социјалном становању
21. јун 2016. год.

Представници Градске стамбене агенције Чачак су у уторак 21.јуна 2016.године узели учешће у раду Регионалног међусекторског скупа посвећеног области социјалног становања, који је одржан у Ужицу, у просторијама Регионалне привредне коморе.

На наведеном скупу су анализирани многобројни аспекти везани за област социјалног становања и његовог одрживог развоја (приоритети, циљне групе, препознати и покренути програми, број и структура корисника услуга, критеријуми на основу којих су изабрани корисници, успостављање одрживе политике, унапређење квалитета услуга ...).

Организатори скупа су били Град Ужице и Центар за људска права и демократију, а под покровитељством швајцарске невладине организације СДЦ. Скупом су председавали чланови Градског већа Града Ужица – Јелена Васовић и Дуња Ђенић, као и представник Владе Републике Србије – Ирена Латиновић, председавајућа Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.

Градска стамбена агенција Чачак је добила простор од 15 минута, да на скупу изврши презентацију својих пословних активности, након чега је отворена расправа, којом приликом су представници Агенције, директор Милан Драшкић и стручни сарадник за правне послове Бранкица Јелић, одговарали на велики број постављених питања од стране присутних учесника скупа.