12.12.2015. На Обрежу свечано уручени кључеви новим станарима :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

На Обрежу свечано уручени кључеви новим станарима
12. децембар 2015. год.

У суботу 12. децембра 2015. године, у новоизграђеном насељу за социјално становање Обреж, приређена је свечаност, на којој је Министар у Влади Републике Србије, господин Велимир Илић, уручио кључеве новим станарима. Том приликом је свој кров над главом добило 19 породица које нису биле у могућности да на другачији начин реше своје стамбене потребе.

Великом броју присутних гостију, корисника програма и представника средстава јавног информисања, обратили су се директор Градске стамбене агенције – Милан Драшкић, градоначелник града Чачка – Војислав Илић и Министар у Влади Републике Србије – Велимир Илић.

Драшкић је подсетио да је Градска стамбена агенција у Чачку прва од свих седам општина и градова, који су били учесници Програма изградње станова за социјално становање, привела крају изградњу стамбених јединица, и то више од годину дана пре рока, а у нашем граду се најпре и усељавају нови станари. Директор Агенције је новим закупцима социјалних станова честитао на усељењу и пожелео пуно среће и лепих тренутака, уз апел да заједничким снагама уређују и оплемењују свој нови животни простор.

Градоначелник Чачка, господин Војислав Илић, је у свом обраћању присутнима рекао да ће град и у наредном периоду подржавати изградњу станова за социјално становање и издвајати буџетска средства за подстицање нове градње, како би што већи број наших суграђана могао да под повољним условима дође до свог крова над главом. Градоначелник је искористио прилику и да корисницима програма честита предстојеће Божићне и Новогодишње празнике.

Министар у Влади Републике Србије, господин Велимир Илић, је посебно изразио задовољство због тога што су средства за изградњу социјалних станова на Обрежу, као и сама изградња објеката, опредељена, односно приведена крају у периоду када је он био на челу тадашњег Министарства грађевинарства и урбанизма у Влади Републике Србије. Министар је, такође, рекао да је срећна само она породица која је себи успела да обезбеди кров над главом, а данас је на Обрежу видео велики број таквих породичних заједница.

Пре саме поделе кључева новим станарима, Министар Велимир Илић је у новоизграђеном стамбеном насељу засадио стабло јапанске украсне црвенолисне трешње, које представља поклон ЈКП „Градско зеленило“ Чачак.