Посета потпредседника Владе Републике Србије Зоране Михајловић Обрежу :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

Посета потпредседника Владе Републике Србије Зоране Михајловић Обрежу

image2

У суботу 25.априла 2015.године, новоизграђено стамбено насеље Обреж у Чачку посетила је потпредседница Владе Републике Србије проф. др Зорана Михајловић, са сарадницима.

Министарка за грађевинарство, инфраструктуру и саобраћај је, у пратњи помоћника министра, директора ЈП ''Путеви'', директорке Републичке агенције за становање и градоначелника Чачка, обишла социјалне станове изграђене у оквиру Програма изградње станова за социјално становање и том приликом истакла да је Градска стамбена агенција у Чачку прва у Републици Србији извршила своје уговорне обавезе, а да је држава са своје стране град Чачак помогла са више од половине средстава потребних за финансирање изградње. Зорана Михајловић је, такође, обећала наставак реализације програма ЦЕБ, који подразумева изградњу 1.700 социјалних станова у Републици Србији, од којих ће 100 бити изграђено у Чачку, на локацији Љубић кеј. Наведену изградњу ће финансирати својом кредитном линијом Развојна банка Савета Европе, преко Владе Републике Србије и ресорних министарстава, са својим учешћем опредељеним пројектом.

Директорка Републичке агенције за становање Маја Лакићевић је подвукла значај реализације овог програма са становишта укупне политике социјалног становања у Републици Србији. Поред тога, Маја Лакићевић је ставила акценат на дугогодишњу успешну сарадњу коју Републичка агенција за становање из Београда остварује са локалном самоуправом у Чачку, уз изражену жељу да РАС и град Чачак буду успешни партнери и на пројекту изградње станова у оквиру реализације ЦЕБ програма.

Градоначелник Чачка, мр Војислав Илић, се захвалио уваженој потпредседници Владе на данашњој посети граду Чачку и рекао да градско руководство изузетно цени допринос Министарства грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја у превазилажењу свакодневних проблема са којима се суочава наша локална самоуправа, а посебну захвалност министарки Михајловић је изразио због финансијске и сваке друге подршке у области социјалног становања, као новом виду законског решавања стамбених потреба породица које на тржишту не могу самостално решити своје стамбене потребе. Војислав Илић је, такође, подвукао да је град Чачак у потпуности спреман за реализацију ЦЕБ програма, те да је одлуком Скупштине града одавно опредељена комунално и инфраструктурно опремљена локација за те сврхе.

Директор Градске стамбене агенције у Чачку, Милан Драшкић, је рекао да ће ускоро бити расписан конкурс за расподелу 24 стамбене јединице на Обрежу, одмах пошто Градско веће и Скупштина града Чачка усвоје Правилник о расподели станова и након што градоначелник образује одговарајућу комисију, којој ће поверити спровођење конкурса. Драшкић је присутне госте и новинаре подсетио да су радови на изградњи стамбеног насеља на Обрежу завршени још 17.децембра 2013.године, те да је извођач радова био конзорцијум чачанских привредних друштава ''Проинвест'' и ''Алфако инжењеринг''. Укупна вредност радова је била око 84 милиона динара, од чега је Републичка агенција за становање учествовала са 47 милиона динара безповратних подстицајних средстава. Директор Градске стамбене агенције се захвалио високим гостима на данашњој посети насељу Обреж и обећао да ће Агенција и у наредном периоду уложити максималан напор како би успешно реализовала предстојеће пројекте и оправдала поверење републичке Владе и свога оснивача.